Hoe kras- en slijtvast zijn PVC-vloeren?
Blog: Duurzaamheid PVC-vloeren
De perfecte hotelvloer
Ontdek hem nu!
PVC visgraat inrichting
PVC vloeren kosten vergelijking
met andere vloerbedekkingen
  • Handgemaakt & maatwerk
  • Gratis verzending vanaf € 99,-
  • Snelle levering
  • 100% duurzaam hout

PVC-vloeren zijn een populaire keuze geworden voor mensen die op zoek zijn naar duurzame en stijlvolle vloerbedekking. Een van de belangrijkste functies die mensen zoeken in een vloer is kras- en slijtvastheid. Maar hoe kras- en slijtvast zijn PVC-vloeren echt?

PVC vloer

Sterke en Duurzame PVC-vloeren

PVC-vloeren zijn berucht om hun kras- en slijtvastheid. Deze vloeren zijn gemaakt van een composiet materiaal dat duurzaam en bestand is tegen slijtage en scheuren. De meeste PVC-vloeren hebben een slijtlaag die ervoor zorgt dat de vloer bestand is tegen krassen, vlekken en andere beschadigingen. De slijtlaag is een harde, doorzichtige coating die bovenop de vloer wordt aangebracht en dient als een beschermende laag.

Anhydriet dekvloer

Slijtlaag PVC-vloer

De dikte van de slijtlaag heeft invloed op de duurzaamheid en levensduur van de PVC-vloer. Hoe dikker de slijtlaag, hoe beter de vloer bestand zal zijn tegen krassen en slijtage. Over het algemeen hebben commerciële vloeren een dikkere slijtlaag dan residentiële vloeren omdat ze aan meer slijtage worden blootgesteld.

Duurzaamheid PVC-vloeren

Duurzaamheid PVC-vloeren

Over het algemeen zijn PVC-vloeren zeer kras- en slijtvast en een goede keuze voor huishoudens en commerciële ruimtes. Het onderhouden van een PVC-vloer is vrij eenvoudig en als de vloer goed wordt onderhouden, zal deze vele jaren meegaan. Daarnaast is het belangrijk om te weten dat de kras- en slijtvastheid van een PVC-vloer afhankelijk is van verschillende factoren, waaronder de kwaliteit en onderhoud van de vloer. Reguliere schoonmaak zal de levensduur van de vloer verlengen en voorkomen dat deze beschadigd raakt.

Welke ondervloeren zijn geschikt voor PVC?

Conclusie

In het kort, PVC-vloeren staan bekend om hun duurzaamheid en kras- en slijtvastheid. Bij het kopen van PVC-vloeren, is het belangrijk om aandacht te besteden aan de dikte van de slijtlaag en het type vloer dat het beste bij uw gebruik past. Regelmatige schoonmaak en onderhoud zal ook helpen om de levensduur van de vloer te verlengen.

Bekijk onze PVC-vloeren