Keramische vloer Bruin Eiken

Dagelijks onderhoud van een PVC-vloer

Een PVC-vloer kun je het beste dagelijks schoonmaken met een zachte bezem of stofzuiger. Het is belangrijk om geen harde borstels of zuigmonden te gebruiken, omdat deze de toplaag van de vloer kunnen beschadigen. Een stofzuiger met een zachte borstel is ideaal voor het verwijderen van stof en licht vuil. Zorg er ook voor dat je regelmatig de vloer dweilt met een vochtige dweil en water om eventuele vlekken te verwijderen.

 

PVC Vloer

Het verwijderen van hardnekkig vuil

Als er hardnekkig vuil op de PVC-vloer zit, kun je het beste gebruik maken van een schoonmaakmiddel dat speciaal voor PVC-vloeren is ontwikkeld. Een PH-neutraal schoonmaakmiddel is hierbij het meest geschikt. Let erop dat je het schoonmaakmiddel verdund met water gebruikt en volg de instructies op de verpakking om beschadigingen aan de vloer te voorkomen. Je kunt ook een doekje vochtig maken met het schoonmaakmiddel en het vuil op deze manier verwijderen.

PVC Visgraat vloeren

Welke reinigingsmiddelen zijn geschikt voor een PVC-vloer?

Schoonmaakmiddelen die geschikt zijn voor een PVC-vloer zijn speciaal ontworpen om de vloer niet te beschadigen. PH-neutrale schoonmaakmiddelen zijn hierbij het meest geschikt, omdat deze de toplaag van de vloer niet aantasten. Daarnaast zijn er ook reinigingsmiddelen verkrijgbaar die geschikt zijn voor hardnekkiger vuil. Let er altijd op dat je het juiste schoonmaakmiddel kiest voor jouw PVC-vloer en gebruik het verdund met water.

Vloeren De Houttwist

Conclusie

Een PVC-vloer is makkelijk te onderhouden als je deze dagelijks schoonmaakt met een zachte bezem of stofzuiger. Voor hardnekkiger vuil kun je een PH-neutraal schoonmaakmiddel gebruiken dat speciaal voor PVC-vloeren is ontwikkeld. Het is belangrijk om ervoor te zorgen dat je de vloer niet beschadigt tijdens het schoonmaken, gebruik daarom altijd de juiste schoonmaakmiddelen en volg de instructies op de verpakking. Op deze manier blijft jouw PVC-vloer er lang mooi uitzien.