Wat zijn de kosten van PVC-vloeren in vergelijking met andere vloerbedekkingen?
Blog: PVC-vloeren vs andere opties
De perfecte hotelvloer
Ontdek hier
Click en dryback PVC
Wat is het verschil?
  • Handgemaakt & maatwerk
  • Gratis verzending vanaf € 99,-
  • Snelle levering
  • 100% duurzaam hout

Als u overweegt uw vloer te renoveren of te vervangen, is het essentieel om de kosten van de verschillende opties te vergelijken om een weloverwogen beslissing te nemen. Een van de populairste opties voor vloerbedekkingen zijn PVC-vloeren vanwege hun duurzaamheid, veelzijdigheid en aantrekkelijke uiterlijk. Maar hoe verhouden de kosten van PVC-vloeren zich eigenlijk tot andere vloerbedekkingen?

Wat is een PVC vloer

Laten we beginnen met een korte introductie over PVC-vloeren. Deze vloerbedekking is gemaakt van meerdere lagen vinyl, waaronder een stevige onderlaag, een gedrukte decorlaag en een transparante bovenlaag. Hierdoor heeft de vloer een natuurlijke uitstraling van hout, steen of andere materialen, terwijl de voordelen van PVC behouden blijven. PVC-vloeren zijn slijtvast, waterafstotend en eenvoudig schoon te maken, waardoor ze ideaal zijn voor drukbezochte huizen.

Meer weten?

Kosten van een PVC vloer

Maar laten we het nu hebben over de kosten. PVC-vloeren kunnen in vergelijking tot andere vloerbedekkingen verschillende prijsniveaus hebben, afhankelijk van het type PVC-vloer dat u kiest. De kosten van PVC-vloeren beginnen bij ongeveer €30 per vierkante meter en kunnen oplopen tot €50 of meer per vierkante meter. Dit is afhankelijk van de kwaliteit van het vinyl, de dikte van de vloerbedekking en de afwerking die u kiest.

Verschillende designs PVC-vloeren

Verschillende vloeren

Over het algemeen zijn PVC-vloeren iets duurder dan laminaatvloeren, maar goedkoper dan houten vloeren. Laminaatvloeren hebben doorgaans een prijskaartje van ongeveer €10 tot €30 per vierkante meter, afhankelijk van de afwerking. Houten vloeren variëren in prijs, afhankelijk van het type hout en de afwerking, maar beginnen meestal bij €50 per vierkante meter. Als u op zoek bent naar een vloerbedekking die goedkoper is dan PVC-vloeren, kun u kijken naar goedkopere opties zoals tapijt of vinyltegels. Deze hebben doorgaans een prijskaartje van ongeveer €10 tot €20 per vierkante meter.

Vloeren De Houttwist

Conclusie

Hoewel PVC-vloeren niet de goedkoopste optie zijn, bieden ze wel een goede prijs-kwaliteitverhouding. PVC-vloeren hebben weinig onderhoud nodig, zijn duurzaam en gaan lang mee. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het vervangen van de vloerbedekking op korte termijn.

Kortom, PVC-vloeren zijn qua prijs vergelijkbaar met laminaatvloeren en goedkoper dan houten vloeren. Hoewel ze niet zo goedkoop zijn als sommige andere opties, bieden ze wel superieure kwaliteit en zijn ze een slimme investering voor de lange termijn. Als u op zoek bent naar een duurzame, veelzijdige en aantrekkelijke vloerbedekking, overweeg dan zeker PVC-vloeren als alternatief voor uw volgende renovatie.

Ontdek onze PVC-vloeren