eettafel van suar hout

Ontdek tafelbladen van Suar

Betreed de tijdloze elegantie met onze Suar boomstamtafel, onderscheidend door zijn robuuste matrixpoot. Het bijzondere Suar hout voegt karakter toe aan je eetruimte, terwijl de matrixpoot een eigentijds accent biedt. Ervaar duurzaamheid en stijl in een prachtig ontworpen tafel, rechtstreeks geïnspireerd door de natuurlijke schoonheid van Suar-boomstammen.

Bekijk beschikbare Suar-tafelbladen
Onderstaand beschikbare voorraad 4, 6 en 8 persoonstafelbladen. Informeer naar de mogelijkheden.

Interesse in een tafelblad van Suarhout? Laat een bericht achter. Wij helpen je graag verder.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.
Eiken Eettafel

Doordachte constructie voor duurzaamheid

Onze Suar-boomstamtafels zijn doordacht ontworpen met zorgvuldig geplaatste ijzeren pinnen, geïntegreerd in het blad, ongeveer 15-20 cm vanaf de rand. Deze pinnen zijn subtiel afgewerkt met houten doppen. Deze slimme constructie is bedoeld om het ‘werken’ van het hout tegen te gaan. Dit betekent dat de pinnen helpen om natuurlijke reacties van het hout op veranderingen in vochtigheid en temperatuur te minimaliseren. Zo blijft je prachtige Suarhoutentafel stabiel en behoudt het zijn originele vorm, zelfs onder verschillende omgevingsomstandigheden.

eettafel van suar hout

Suar hout: een natuurlijk meesterwerk

De houtsoort Suar is een tropisch hardhout met een rechte draad, waardoor het hout relatief gemakkelijk te bewerken is. Suar is van oorsprong familie van de meranti en is ongeveer 100 jaar geleden overkomen waaien vanuit Zuid Amerika naar Indonesië. Suar staat bekend als een relatief zware houtsoort, met lichtgekleurde jongste ringen aan de uiteinden van de tafel en een diepe, donkerbruine tint in de kern. De tropische Suar boom biedt unieke eigenschappen die jouw boomstamtafel tot een natuurlijk meesterwerk maken.

Bekijk ook eens onze andere eiken eettafels