Verschil tussen lijm- en click-PVC
Blog: Verschil click- en lijm-PVC
De perfecte hotelvloer
Ontdek room 5
Vloeradvies
Voorinspectie
  • Handgemaakt & maatwerk
  • Gratis verzending vanaf € 99,-
  • Snelle levering
  • 100% duurzaam hout

Als je op zoek bent naar een PVC-vloer, is het belangrijk om te weten welke installatiemethode het beste bij jouw behoeften past. Er zijn namelijk twee opties: lijm PVC-vloeren en click PVC-vloeren. Hier bespreken we de verschillen tussen beide typen PVC-vloeren en de voor- en nadelen van elk.

Voordeel van lijm PVC-vloeren

Lijm PVC-vloeren worden, zoals de naam al aangeeft, geïnstalleerd door de PVC-vloer met lijm op de ondervloer te plakken. Dit type PVC-vloer wordt vaak gebruikt in commerciële ruimtes, omdat het een sterke en duurzame verbinding oplevert. Maar ook voor thuisgebruik kan een lijm PVC-vloer een goede keuze zijn, bijvoorbeeld als je een ruimte hebt met veel voetverkeer.

Een voordeel van een lijm PVC-vloer is dat het niet gaat bewegen of schuiven na installatie. Daarnaast is dit type PVC-vloer relatief goedkoop en eenvoudig te installeren. Een nadeel van een lijm PVC-vloer is dat het moeilijker is om de vloer te vervangen als je eenmaal hebt besloten om deze te vervangen. Het verwijderen van de vloer kan een tijdrovend proces zijn en kan schade veroorzaken aan de ondervloer.

Voordeel van click PVC-vloer

Click PVC-vloeren worden geïnstalleerd door de PVC-planken in elkaar te klikken. Hierbij wordt geen lijm gebruikt, waardoor de vloer eenvoudig te installeren is en makkelijk te vervangen als je eenmaal besluit om dit te doen. Een click PVC-vloer wordt vaak gebruikt in residentiële ruimtes, omdat het een relatief stille vloer is en geschikt is voor gebruik met vloerverwarming.

Een voordeel van een click PVC-vloer is dat het eenvoudig te installeren is en dat je de vloer gemakkelijk kunt vervangen als je dit wilt. Een nadeel van een click PVC-vloer is dat de verbindingen tussen de planken gevoeliger zijn voor slijtage en beschadiging dan bij een lijm PVC-vloer. Daarom is het belangrijk om voorzichtig te zijn met meubels of andere zware objecten die op de vloer worden geplaatst.

Vraag advies voor jouw PVC-vloer

In het algemeen is een lijm PVC-vloer beter geschikt voor commerciële ruimtes en ruimtes met veel voetverkeer, terwijl een click PVC-vloer beter geschikt is voor residentiële ruimtes. Het is belangrijk om rekening te houden met de voor- en nadelen van elk type PVC-vloer voordat je een keuze maakt. Als je twijfelt welke optie het beste bij jouw behoeften past, kun je het beste advies vragen aan een van onze experts.

Ontdek onze speciale room 5 vloeren