Visgraat vloer licht woonkamer

Wat is een pvc vloer?

Een pvc vloer is een vloer die bestaat uit kunststoffen, maar met het blote oog bijna niet van echt te onderscheiden is. Deze pvc vloeren zijn in zeer veel varianten verkrijgbaar. Zo kunt u denken aan de traditionele rechte planken en tegelmotieven, maar ook bijvoorbeeld de populaire visgraat of iets minder bekende Hongaarse punt. Nagenoeg ieder type vloer is verkrijgbaar als pvc vloer, de mogelijkheden zijn eindeloos.

PVC vloer visgraat semi grijs

Wat zijn de voordelen van een pvc vloer?

  • Lange levensduur, een pvc vloer gaat gemiddeld tussen de 15 en 30 jaar mee! Dit is mede afhankelijk van de dikte van de slijtlaag.
  • Makkelijk te onderhouden, pvc vloeren zijn makkelijk te onderhouden. Door het gladde oppervlak blijft er weinig vuil achter en is deze gemakkelijk te reinigen. Door uw vloer één keer per week te stofzuigen en te dweilen bent u ervan verzekerd dat uw vloer lang meegaat.
  • Reparaties eenvoudig uit te voeren, nog een groot voordeel dat een pvc vloer heeft in vergelijking met iedere andere vloer is dat individuele planken makkelijk te vervangen zijn. In plaats van dat de hele vloer eruit moet zoals bij bijvoorbeeld laminaat of parket, hoeft nu slechts de beschadigde plank te worden vervangen.
  • Gaat perfect samen met vloerverwarming, pvc vloeren geleiden warmte heel goed. Dit is fijn, want dit betekent dat uw woning sneller warm wordt en er minder warmte verloren gaat.
  • Goede geluiddempende werking, pvc vloeren zijn heerlijk stil en hebben nauwelijks contactgeluid, dit komt omdat pvc vloeren dun zijn en rechtstreeks verlijmd worden op de ondergrond. Er is dus geen ruimte voor geluid.
  • Geen plakplinten meer, omdat pvc wordt gesneden kan het strak tegen uw bestaande plinten of muren worden geplaatst, hierdoor zijn de nadrukkelijk aanwezige (losliggende) plinten voorgoed verleden tijd.
  • Oneindig veel variatie, zoals eerder besproken is pvc verkrijgbaar in bijna iedere denkbare kleur en motief. Hierdoor vindt u altijd de juiste vloer die bij u past. U kunt zelfs meerdere motieven of kleuren met elkaar combineren, uniek!
PVC vloer eiken taupe

Meest veilige vloeren op de markt

Extra voordeel bij ons: wij verkopen vloeren van het merk IPC, de meest veilige pvc vloer verkrijgbaar op de markt. Wij kunnen met trots zeggen dat wij de meest veilige pvc vloer aanbieden die er op dit moment te krijgen is. Dat voelt goed; voor u en voor ons.